BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Mattress Firm

Több mint kétszerezett a Mattress Firm Holding árfolyama az amerikai nyitás előtti kereskedésben hétfőn, miután a társaság bejelentette az egyesülést a Steinhoff International Holdings nevű kiskereskedelmi céggel. A dél-amerikai szektortárs részvényenként 64 dollárt fizet a vállalatért, ami 115 százalékos prémiumot jelent a részvények pénteki záróárfolyamához képest. A 2,4 milliárd dolláros felvásárlást teljes mértékben készpénzzel finanszírozza a Steinhoff, a hiteleket is számításba véve 3,8 milliárd dollárba kerül az akvizíció. A tranzakciót mind a két vállalat igazgatósága jóváhagyta. A 2007-ben alapított Mattress Firm kiskereskedelmi cég, éves szinten közel 4 milliárd dollár bevételt termel, és a következő évre 6 százalékos bevételnövekedéssel számolnak a cégnél az elemzők.


A nap vesztese: Dean Foods

Jelentős esést produkáltak hétfőn az amerikai élelmiszeripari cég, a Dean Foods részvényei, a papírok több mint 4 százalékot estek a nyitás előtti kereskedésben. A társaság közzétette az idei második negyedévére vonatkozó eredménybeszámolóját, eszerint az egy részvényre jutó eredmény 36 centre nőtt az egy évvel korábbi hasonló időszakban elért 28 centről. Az egyszeri tételek nélkül számított egy részvényre jutó eredmény 38 cent lett, ami alatta maradt a piaci várakozásoknak, a FactSet elemzői konszenzusában 40 centes tisztított eredmény szerepelt. Az árbevétel 1,85 milliárd dollárra csökkent a bázisidőszakban elért 2,01 milliárdról, ez viszont megfelelt az elemzői várakozásoknak. A folyó negyedévre a menedzsment 37 centes tisztított egy részvényre jutó eredménnyel számol, ami lényegében megfelel a jelenlegi előrejelzéseknek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.