BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Altice

Több mint 13 százalékos emelkedéssel a Stoxx 600 index legjobban teljesítő részvénye az Altice azt követően, hogy kedden közzétette második negyedéves eredményeit. A társaság profitnövekedésről számolt be az előző év azonos időszakához képest (az egyszeri tételek hatásait kiszűrve) és a menedzsment megerősítette az idei évre vonatkozó várakozásait. A távközlési cég leányvállalatánál, az SFR-nél csökkent a profit, de a külön tőzsdei vállalatként működő leány árfolyama is több mint 10 százalékot emelkedett, miután a menedzsment közölte, hogy az árverseny enyhülni látszik a francia mobilpiacon. Jól teljesített viszont az amerikai és a portugál üzletág, ami ellentételezni tudta az SFR profitcsökkenését, ennek köszönhetően az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben, 2,7 százalékkal emelkedett az Altice nettó eredménye.


A nap vesztese: Array BioPharma

Jelentős, 11 százalékos esést produkáltak kedden a nyitás előtti kereskedésben az amerikai gyógyszerkutatással foglalkozó vállalat, az Array BioPharma részvényei. A befektetőket kiábrándította a hír, hogy a társaság tüdőrák kezelésére kifejlesztett készítményének késői fázisú klinikai vizsgálatai kedvezőtlen eredményt hoztak. A hírről a készítmény forgalmazásának kizárólagos jogait birtokló AstraZeneca tájékoztatott. A készítmény fejlesztéséhez kapcsolódóan az Array BioPharma 26,5 millió dolláros mérföldkő-kifizetést kapott, a további eredmények függvényében pedig újabb 70 millió dollár kifizetésben részesülhet mérföldkő és royalty bevétel formájában. Múlt héten a Bristol-Myers Squibb tájékoztatott arról, hogy tüdőrák kezelést célzó készítménye megbukott a klinikai fázis III. vizsgálatokon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.