BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Restaurant Group

Több mint 13 százalékot emelkedett pénteken a londoni tőzsdén a Restaurant Group árfolyama, miután a társaság bejelentette, hogy meneszti vezérigazgatóját. A Frankie & Benny’s és a Chiquito gyorsétteremláncok működtetője egy ideje problémákkal küszködik. A cég szerint új vezetőre van szükség ahhoz, hogy a kezdeti lépéseket megtegyék a reorganizációhoz. Két éve nevezték ki vezérigazgatónak Danny Breithauptot, akit szeptember 19-től Andy McCue vált. A leendő vezető a Paddy Power vezérigazgatója volt korábban. A Restaurant Group az elmúlt években az egyre erősebb versennyel küszködött, valamint azzal, hogy a nagy üzletközpontok látogatottsága visszaesett, ahol sok étterme van. A vállalat részvényei csak az idei év eleje óta több mint 45 százalékot veszítettek értékükből.


A nap vesztese: RWE

Jelentősen estek a pénteki kereskedésben a német közműcég, az RWE részvényei. Az árfolyam több mint 1 százalékot gyengült a frankfurti kereskedésben, amivel a leggyengébben teljesítő komponense volt a német DAX tőzsdeindexnek. A vállalat csütörtökön tette közzé az idei első fél évre vonatkozó eredménybeszámolóját, ami azt mutatta, hogy a nettó eredmény 457 millió euróra csökkent az egy évvel korábbi 1,74 milliárdról. A bázisidőszakkal való összehasonlítást azonban óvatosan kell kezelni, tavaly ugyanis a profitot jelentősen megdobta a Dea olaj- és gázipari részlegének eladásából származó 1,5 milliárd eurós egyszeri tétel. Az RWE üzemi eredménye 7 százalékkal csökkent az időszak során. A többi német és európai áramszolgáltatóhoz hasonlóan az RWE is az alacsony nagykereskedelmi áraktól szenved. A menedzsment mindezek ellenére megerősítette az idei évi várakozásait.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.