BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: William Hill

Lendületesen emelkedtek az angol online szerencsejáték cég, a William Hill részvényei, a papírok közel 4 százalékkal értékelődtek fel a pénteki kereskedésben. A befektetők vélhetően megörültek annak a hírnek, hogy a William Hill visszautasította a 888 fogadóiroda új, 3,47 milliárd fontra emelt felvásárlási ajánlatát is. A William Hill szerint az új ajánlat is alulértékeli a céget. A friss hírek szerint a 888 nem kíván tovább emelni az ajánlatán, és eláll az üzlettől. Azt is pozitívan fogadhatták a befektetők, hogy a menedzsment megemelte az egész évre vonatkozó profitvárakozásait. Az előzetesen megfogalmazott 260–280 millió font közötti összeghez képest, már 280 millió font körüli profitra számít a vezetőség, köszönhetően az egyes üzletágakban érzékelhető hatékonyságnövekedésnek.


A nap vesztese: BMW

Eladói nyomás alá kerültek a német prémiumkategóriás autógyártó, a BMW részvényei, a cég árfolyama több mint 2,5 százalékot esett a pénteki kereskedésben. A befektetőket elsősorban az aggaszthatta, hogy a Goldman Sachs vételről semlegesre változtatta a BMW papírjaira vonatkozó ajánlását, továbbá 95 euróról 85 euróra mérsékelte az autógyártó részvényeire vonatkozó célárát. Erre azért volt szükség, mert az autóeladások már a csúcson vannak Amerikában, és Euró­pában is közel állnak hozzá, illetve a kínai autópiac növekedése is lassul. Másrészt a dízelbotrány miatt szigorodó szabályozói környezet, a fejlesztéssel kapcsolatos költségek és az alternatív hajtástechnológiák irányába történő elmozdulás sokba fog kerülni az autógyártónak, ezért a Goldman szerint a jelenlegi profitszintek nem tarthatók fenn hosszú távon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.