BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: FleetMatics Group

Felvásárlási hírekre száguldott hétfőn az amerikai tőzsdén a FleetMatics Group árfolyama. A társaság részvényei közel 39 százalékos emelkedéssel 59,65 dollárig mentek, miután részvényenként 60 dolláros ajánlatot kapott a cég az amerikai távközlési óriástól, a Verizontól. Az ajánlati ár 40 százalékos prémiumot jelent a papírok pénteki záróárfolyamához képest. A Verizon összesen 2,4 milliárd dollárt fizet a cégért, teljes egészében készpénzben. A várakozások szerint 2016 negyedik negyedévében zárulhat le a FleetMatics felvásárlása. A 2004-ben alapított FleetMatics központja az írországi Dublinban van. A társaság olyan szoftvert fejleszt, amely GPS-alapon segít nyomon követni a vállalati flotta járműveit, olyan adatokat szolgáltatva, hogy merre járnak, milyen sebességgel közlekednek, és mennyit fogyasztanak.


A nap vesztese: AMC Entertainment

Közel 7 százalékos eséssel nyitott a hétfői amerikai kereskedésben az AMC Entertainment árfolyama azt követően, hogy a bevétel és a profit szintjén is csökkenésről számolt be a második negyedévről. A filmcégnek 764 millió dolláros bevétele volt, ami 7 százalékos visszaesést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva. Nettó eredménye 24 millió dollárra rúgott, ez részvényenként 24 cent. Egy évvel ezelőtt még 44 millió dolláros nettó eredménye és részvényenként 45 centes nyeresége volt a vállalatnak. Miután az elemzők 27 centes egy részvényre jutó eredményt vártak, így a profit is csalódást okozott. Az AMC mozijaiban a látogatók száma 7 százalékkal esett, és az átlagos jegyár is csökkent, részben egy decemberi akvizíció miatt, amikor is egy alacsonyabb jegyárakkal működő hálózatot vásárolt fel a cég.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.