BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Zoetis

Több mint 5 százalékot emelkedett az állatok számára gyógyszereket fejlesztő amerikai cég, a Zoetis árfolyama az amerikai tőzsdén a cég negyedéves gyorsjelentése után. A vállalat bevétele növekedett az időszakban, és a menedzsment megemelte az idei évre vonatkozó várakozásait. A Zoetis bevétele 2,8 százalékkal 1,21 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest. A nettó eredmény szintjén pedig 224 millió dolláros nyereséget könyvelt el, szemben az egy évvel korábbi 37 millió dolláros veszteséggel. 2016-ra 4,8-4,9 milliárd dolláros bevételt vár a menedzsment, ami 20-20 millió dollárral több a korábbi prognózisnál. A Zoetis egy részvényre jutó eredménye pedig 1,83–1,93 dollár között lehet a cég vezetőségének legfrissebb becslése szerint, míg korábban ugyanők 1,83–1,90 dolláros EPS-t vártak.


A nap vesztese: Crocs

Tizennyolc százalékot zuhant szerdán az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben a Crocs árfolyama azt követően, hogy közzétette második negyedéves gyorsjelentését. A negyedév számai nagy csalódást okoztak a befektetőknek, és a menedzsmentprognózisok sem úgy alakultak, ahogy az elemzők várták. A papucsokat és más lábbeliket gyártó cég 324 millió dolláros bevételt ért el a negyedévben, ami 6 százalékos esés az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az elemzők növekedést vártak, 348 millió dolláros bevételt vetített előre a konszenzus. Nettó eredménye kismértékben emelkedett a költségcsökkentési intézkedéseknek köszönhetően, az egy évvel ezelőtti 13,4 millió dollárról 15,5 millió dollárra nőtt. Ez részvényenként 13 centnek felel meg, ami 2 centtel elmarad az elemzői várakozásoktól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.