BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot bukott a Brexiten az Aegon

Betett a Brexit az Aegonnak: a Magyarországon is aktív holland biztosítótársaság 385 millió eurós veszteséggel zárta a második negyedévet, szemben az egy évvel korábbi 319 milliós nyereséggel. A várakozásoknál 10 százalékkal rosszabb eredmény okai az alacsony kamatszint, az amerikai élet- és egészségbiztosításoknál felmerült költségek növekedése, valamint a brit járadékfizetési portfólió eladásán elszenvedett veszteség alulbecsülése voltak.

Tavasszal az Aegon bejelentette, hogy eladja a 9 milliárd fontos befektetést kezelő angliai járadékszolgáltató portfóliójának egy részét a Rothesay Life életbiztosítónak és a Legal & General Group pénzügyi csoportnak. A veszteséges üzletág előzetes becsléseik szerint 245 millió fontos leírást eredményezett volna, ám ez a summa az unióból való kilépésről döntő brit népszavazást követő bizonytalanságok miatt 481 millió fontra ugrott.

A biztosító bejelentette, hogy felgyorsítja költségcsökkentési programjának végrehajtását, hogy mi­előbb nyereségessé váljon. Olyan nagy baj azért nincs, hiszen a különleges és egyszeri tételek nélkül számított adózás előtti eredmény pozitív volt, még ha a 435 millió euró el is marad az egy évvel korábbi 505 milliótól, illetve az elemzők által a negyedévre remélt 481 milliótól.

A szolvencia II. szerinti szavatolótőke-arány, ami a biztosító ellenálló képességét jelzi, továbbra is erős, 158 százalékon áll – írja a Marketwatch. S hogy a befektetők esetleges aggodalmait teljesen szétfoszlassa, az Aegon a tavalyi első félév után adott 12 centről most 13 centre emelte a részvényeseknek járó osztalékot.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.