BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Accor

Több mint 2 százalékot emelkedett a pénteki kereskedésben a hotelláncot üzemeltető Accor árfolyama egy kedvező elemzői véleményre. A Barclays felülsúlyozásra minősítette fel a francia cég részvényeit. Négy elemző vételre, négy elemző pedig felülsúlyozásra javasolja az Accor papírjait. Hét elemző tartási ajánlást fogalmazott meg a cégre, egy elemző pedig alulsúlyozza. Idén 12 százalékot zuhantak az Accor részvényei, az európai terrorfenyegetettség erősödése nem kedvezett a szektornak, az utazással kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtó cégek részvényeit többször megütötték. A vállalat azonban nyugtatta a befektetőket, nemrég közölte, hogy az elmúlt időszak terrorcselekményei és a Brexit ellenére idén emelkedhet a profitja, köszönhetően a költségcsökkentési intézkedéseknek és az FRHI Holdings felvásárlásának.


A nap vesztese: Rocket Internet

Közel 12 százalékot zuhant, és ezzel két hónapos mélypontra esett pénteken a német tőzsdén a Rocket Internet árfolyama azt követően, hogy közzétette eredményeit. Miután jelentős veszteségleírásokat volt kénytelen elkönyvelni a cég, így 617 millió eurós veszteséggel zárta az első fél évet. Bevétele eközben kevesebb mint a felére zuhant: az egy évvel ezelőtti 71 millió euróról 29 millió euróra csökkent. A cég saját értékelése szerint is sokkoló a bevétel zuhanása és a nagy veszteség, bár arra számítottak, hogy leírások lesznek. Sokat költöttek a közelmúltban divatipari cégek felvásárlására, különösen délkelet-ázsiai, latin-amerikai és orosz érdekeltségeket szereztek. A legnagyobb leírást a Global Fashion Groupon vitték véghez, összesen 383 millió eurót. A nagy leírások láttán elbizonytalanodtak a befektetők, hogy a cég többi érdekeltsége mennyit érhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.