BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Conwert Immobilien

Több mint 6 százalékot emelkedett az osztrák tőzsdén a Conwert Immobilien árfolyama azt követően, hogy német versenytársa, a Vonovia felvásárlási ajánlatot tett rá. Az ingatlanszektorban felpörögtek a felvásárlások, az európai vállalatok ugyanis igyekeznek terjeszkedni. A Vonovia 2,9 milliárd eurót ajánlott az osztrák ingatlanos cégért, ha a hiteleket is belevesszük. Az akvizíció részvénycserével valósul meg, 149 darab Conwert-részvényért 74 darab Vonovia-részvényt kapnak a befektetők. Ez 24 százalékos prémium a Conwert elmúlt féléves átlagárához képest, de a részvényesek választhatják azt az alternatívát is, hogy részvényenként 16,16 euró készpénzt kérnek. A Conwert árfolyama az elmúlt 12 hónapban közel 40 százalékot emelkedett, miután néhány befektető jelentősebb reorganizációs lépéseket kezdeményezett.


A nap vesztese: Hanjin Shipping

Közel 14 százalékos zuhanással zárt a dél-koreai tőzsdén a tengeri teherszállítással foglalkozó Hanjin Shipping, miután a hat napig tartó felfüggesztés után újra lehetett hétfőn kereskedni a társaság részvényeivel. A hírek szerint a vállalat csődvédelemért folyamodott az Egyesült Államokban azt követően, hogy a társaságot hitelező bankok leállították a finanszírozását. A 98 teherszállító hajóval üzemelő cégtől számos kikötő megtagadta a belépést a pénzügyi nehézségei hallatán, máshol pedig nem engedték ki a hajókat, hogy biztosítékként szolgáljanak a fizetésre. A kikötők üzemeltetői ugyanis attól tartottak, hogy likviditási problémái lesznek a cégnek, és nem fogja tudni kifizetni a kikötői díjakat. Dél-Korea azt tervezi, hogy vevőket keres a Hanjin eszközeire, lehetőleg valamelyik versenytárs személyében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.