BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Fresenius

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak kedden a legnagyobb német egészségügyi szolgáltató, a Fresenius részvényei. A papírok közel 6 százalékkal értékelődtek fel, miután a cég bejelentette, hogy felvásárolja a spanyol piac legnagyobb szereplőjét, az országszerte 43 kórházat és további 39 egészségügyi központot működtető Quironsaludot. Az ajánlat értelmében az összesen 6,4 milliárd eurós vételárat részben hitelből, részben pedig részvényben fizeti ki a Fresenius. A szinerigából adódóan a Quironsalud várhatóan évi 2,5 milliárd euróval járul majd hozzá a német egészségügyi szolgáltató bevételeihez, továbbá a menedzsment reményei szerint jelentős mértékben megdobja majd a társaság részvényenkénti eredményét. Idén a Fresenius árfolyama már több mint 60 százalékot emelkedett.


A nap vesztese: Ingenico Group

Jelentős esést produkáltak a keddi kereskedésben a francia kártyaleolvasókkal és biztonságos tranzakciókkal foglalkozó cég, az Ingenico Group részvényei. A papírok több mint 13 százalékkal értékelődtek le a nap folyamán, mert a befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat folyó üzleti évére profitfigyelmeztetést adott ki. A menedzsment jelezte, hogy az egyik legfontosabb piacán, az Egyesült Államokban romlik az üzleti környezet, így a folyó évben a bevételnövekedés 7 százalék körül lehet, szemben a korábban adott 10 százalékos előrejelzéssel. Emellett csökkentették az üzemi marzsra vonatkozó iránymutatásukat is: a korábbi 21 százalékkal ellentétben mindössze 20 százalékra számítanak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.