BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Ashtead

Több mint 6 százalékot emelkedett a londoni tőzsdén az ipari berendezések bérbeadásával foglalkozó Ashtead Group árfolyama, amivel a brit FTSE-100 index legjobban teljesítő részvénye volt. A befektetők jól fogadták a cég negyedéves számait. A július végén zárult három hónapban a font gyengülése segítette a vállalatot, ennek köszönhetően az alaptevékenységéből származó bevételek 12 százalékkal ugrottak meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az adózás előtti eredménye 4 százalékkal nőtt, 183 millió fontra, elsősorban az amerikai építőipar fellendülésének köszönhetően. A menedzsment, az észak-amerikai üzletág teljesítményét látva, megemelte a teljes évre vonatkozó várakozásait, közölte, hogy az éves eredménye felülmúlhatja a prognózist. A lezárt negyedévben a vállalat eredménye 14 százalékkal nőtt az észak-amerikai piacon.


A nap vesztese: Sports Direct

Jelentős esést produkáltak a Sports Direct brit kiskereskedelmi lánc részvényei, a papírok közel 11 százalékot estek a szerdai kereskedésben. A mélyrepülésnek több oka is van: az elmúlt évek gyenge teljesítménye miatt a részvényesek távozásra szólították fel Keith Hellawellt, aki már 2008 óta tölti be a Sports Direct elnöki posztját. A befektetőket aggaszthatja, hogy Hellawell nem tett eleget a felkérésnek, miközben a folyó üzleti évre vonatkozóan profit warningot is közzétett a vállalat, eszerint a kiskereskedelmi vállalkozás profitja 21 százalékkal csökkenhet. A vállalat alapítója és egyben többségi tulajdonosa, Mike Ashley továbbra is kitart Hellawell és a vállalat stratégiája mellett. A keddi záróárral számolva a papírok az év eleje óta 60 százalékos esést mutatnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.