BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertesei: európai légitársaságok

Az olaj árfolyamának emelkedése nem tudta megtörni a csütörtöki kereskedésben az európai légitársaságok szárnyalását. A Lufthansa magasan felülteljesítő volt a német piacon 2 százalék feletti erősödéssel, ami az egy nappal korábbi esés korrekciójával is magyarázható, szerdán ugyanis kedvezőtlen elemzői véleményekre esett a német légitársaság árfolyama. Az Air France–KLM árfolyama szintén közel 2 százalékos emelkedést mutatott, miután közzétette augusztusi utasforgalmi adatait. A terrorfenyegetettség ellenére az elmúlt hónapban 1,9 százalékkal szállított több utast a légitársaság, mint az előző év azonos időszakában. A jó szektorhangulat a diszkontlégitársaságok árfolyamát is felfelé húzza, a Wizz Air és az easyJet árfolyama is 1 százalék feletti emelkedést mutatott, a Ryanair papírjai pedig szintén 2 százalékkal kerültek feljebb.


A nap vesztese: Barnes & Noble

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek az amerikai kiskereskedelmi lánc, a Barnes & Noble részvényei. A papírok több mint

5 százalékot estek csütörtökön a nyitás előtti kereskedésben, mert a befektetőket kiábrándították a társaság negyedéves eredményei. A júliussal végződő 3 hónap során a Barnes & Noble 60 centes részvényre jutó eredményt ért el, 239,2 millió dolláros árbevétel mellett. A cég mindkét soron alulmúlta az elemzői várakozásokat. A menedzsment emellett rontotta a folyó üzleti évre vonatkozó előrejelzéseit is, a legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalmánál a korábban várt növekedés helyett most már alacsony, egy számjegyű csökkenésre lehet számítani. A teljes üzleti évre vonatkozóan megerősítették, hogy az EBTIDA 240 és 280 millió dollár között alakul majd. A szerdai záróárral számolva a papírok év eleje óta közel 10 százalékos emelkedést mutattak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.