BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Lexicon Pharmaceuticals

Szárnyalásba kezdett pénteken az amerikai tőzsdén a Lexicon Pharmaceuticals árfolyama, miután a gyógyszergyártó kedvező teszteredményekről számolt be egy fejlesztés alatt álló készítménye kapcsán. Az 1-es típusú cukorbetegség kezelésére szolgáló hatóanyag, a sotagliflozin segítségével jobban kontroll alatt lehetett tartani a vércukorszintet a tesztek során. A nyitás előtti kereskedésben több mint 20 százalékkal értékelődtek fel a társaság papírjai. A Lexicon a Sanofival együtt fejleszti a készítményt. A gyógyszeripari óriással 2015-ben kötött licencmegállapodást a Lexicon, amelynek értelmében a Sanofi 300 millió dollárt és potenciálisan további 1,4 milliárd dollárt fizet szektortársának a diabéteszgyógyszer forgalmazásáért. A Lexiconnak jól jönne a pénz, hiszen az utóbbi negyedévekben jellemzően veszteségesen működött.


A nap vesztese: Kroger Co.

Másfél százalékot esett a Kroger Co. árfolyama pénteken az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette legutóbbi negyedéves számait. Az amerikai kiskereskedelmi cég a várttól elmaradó bevételről számolt be. Bár az egy évvel ezelőtti 25,5 milliárd dollárhoz képest több mint 1 milliárd dollárral nőtt a bevétel (26,6 milliárd dollárra), a 26,8 milliárd dolláros elemzői konszenzust alulteljesítette. A menedzsment csökkentette az idei évre vonatkozó várakozásait is, 2016-ra jelenleg 2,1 és 2,2 dollár közötti egy részvényre jutó eredményt prognosztizál, ehhez képest a FactSet konszenzusa szerint 2,2 dolláros EPS-t várnak a piacok. A legutóbbi negyedévben esett a cég profitja, 9 százalékkal könyvelt el alacsonyabb egy részvényre jutó eredményt, mint egy évvel korábban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.