BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Intersil

Közel 10 százalékot emelkedett kedden az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben az Intersil árfolyama, miután a japán Renesas Electronics bejelentette, hogy megállapodott az amerikai chipgyártó felvásárlásáról. Összesen 3,2 milliárd dollárt fizet a cégért, ami részvényenként 22,5 dollárnak felel meg. Ez 14 százalékos prémium a részvények előző napi záróárfolyamához képest. A számítógépchipek és az okostelefonchipek globális értékesítése lassul, ami fúziókat és felvásárlásokat indított el a szektorban. A gyártók az autó­ipari elektronikai cikkek felé fordultak, növekedési lehetőségeket keresve. A tavalyi év végén a Renesas a világ harmadik legnagyobb chipgyártója volt – a Gartner adatai szerint – 9,1 százalékos piaci részesedéssel az értékesítésekből.


A nap vesztese: Ocado

Jelentős eladói nyomás alá kerültek az angol online szupermarket, az Ocado részvényei. A cég árfolyama több mint 15 százalékot esett a keddi kereskedésben, mert a befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat profit warningot tett közzé a folyó üzleti évére vonatkozóan. A menedzsment emellett rontotta az üzleti évre vonatkozó bevétel előrejelzéseit is: a vállalat árbevétele 85,1 millió font lehet, szemben a korábban adott 87,5 millió fontos várakozással. A vezetőség hangsúlyozta, hogy bár az erősödő iparági verseny rövid távon jelentős nyomás alatt tartja majd az üzemi marzsot, azonban ez hosszú távon nem lesz befolyással a vállalat profitjára. A hétfői záróárral számolva a papírok az év eleje óta több mint 30 százalékot estek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.