BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Magyarországon a második negyedéves GDP felülvizsgált számait közli a KSH. Az első becslés alapján, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 1,7 százalékkal nőtt a gazdaság, amit a fogyasztás hajthatott.

Az ipari termelés júliusi alakulásáról is beszámol a KSH. Júniusban váratlanul újra mínuszba fordult az ágazat teljesítménye, a havi alapú termelés 2,4 százalékkal esett, míg az első fél évben 2,3 százalékos volt a növekedés.

Az Egyesült Államokban az ISM augusztusi szolgáltatóipari beszerzésimenedzser-indexét teszik közzé. Az aktivitás idén stabilan nőtt, a várakozások szerint most is eléri az 55 pontot a mutató értéke.

Svájc második negyedéves GDP- jéről számol be. A szezonálisan kiigazítatlan adatok szerint az első negyedévben évi 0,7 százalékkal nőtt a gazdaság, ami április és június között 0,8 százalékra gyorsulhatott.

Az eurózóna GDP-jének felülvizsgált számait ismerteti az Eurostat. A várakozások szerint az éves növekedés 1,6 százalékra rúghatott, míg negyedéves alapon 0,3 százalékkal tudott bővülni a gazdaság.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.