BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Karcsúbb lett a Lavinamix

A Lavinamix Kft. eladta építőipari eszközeinek egy részét három másik hazai építőipari társaságnak. Mivel az ügylettel a vevők vállalkozásrészhez jutottak, szükségük volt a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására is, amit a napokban meg is kaptak. A Lavinamix Bajnok Lajos tulajdona. Az üzletember a Magyarépítők.hu-nak elmondta: azért volt szükség az eszközeladásra, hogy pénzhez jusson a részvételével fejlesztett Tópark városnegyedre. A Törökbálint határában levő, évek óta leállt Tópark-beruházás az ország egyik legnagyobb ilyen projektje, lakásokból és irodakomplexumból áll.

A Lavinamix tavaly 13,9 milliárd forintos bevétel mellett bő 600 millió forintnyi üzemi eredményt ért el, az előző évi mintegy hetedét. Adózott és mérleg szerinti eredménye is pozitív volt. A vevők a Vakond Via Kft., a Hódút Freeway Kft. és a Hódaszfalt Zrt., mindhárom társaságot (közvetve és közvetlenül) közösen ellenőrzi Szíjj László és Varga Károly.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.