BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Silicon Motion Technology Corp

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak a tajvani székhelyű chipgyártó, a Silicon Motion Technology Corp részvényei, a papírok több mint 7 százalékkal értékelődtek fel az amerikai nyitás előtti kereskedésben pénteken. Az optimizmus oka, hogy a menedzsment megemelte a harmadik negyedévre vonatkozó várakozásait. A vállalat 159 millió dolláros árbevételt érhetett el a szeptember végén zárult negyedévben, ami 13 százalékos növekedés az előző év ugyanezen időszakához képest. Ez jóval optimistább, mint az előző prognózis, amikor 5 százalékos növekedés mellett 141 millió dolláros árbevételre számított a vezetőség. A chipgyártó számai bevételsoron jócskán túlszárnyalhatják az elemzői konszenzust, mivel az elemzők csupán 143 millió dolláros árbevételre számítanak. A pénteki emelkedéssel együtt idén már közel 70 százalékot emelkedett a cég részvényeinek árfolyama.


A nap vesztese: Honeywell

Jelentős esést produkáltak pénteken az amerikai tőzsdén a technológiai cég, a Honeywell részvényei, a papírok közel 10 százalékot estek a nyitás előtti kereskedésben. A befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat a harmadik negyedévre profit warningot tett közzé. A menedzsment jelezte, hogy romlik az üzleti környezet a legfontosabb piacain, ami az eladások visszaeséséhez vezethet. Így a szeptember végén zárult negyedévben az egy részvényre jutó eredmény 6,6–6,64 dollár között lehet, szemben a korábban adott 6,6–6,7 dolláros előrejelzéssel. A vezetőség továbbá még kiemelte, hogy a bevételek 3 százalékos visszaesése mellett a profitráták is szűkülhetnek a negyedévben. Az év eleje óta a Honeywell részvényei 12 százalékot emelkedtek, magasan felülteljesítve a piacot; az S&P 500 index 6 százalékot emelkedett ezen időszak alatt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.