BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Gas Natural

Közel 70 százalékot emelkedett hétfőn az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben a Gas Natural árfolyama felvásárlási hírekre. A bejelentés szerint egy kockázati tőketársaság, a First Reserve 196 millió dollárt fizet majd a vállalatért. Az akvizíció keretében a First Re­serve 1,31 dollárt fizet a Gas Natural minden egyes részvényéért, ami 71 százalékos prémiumot jelent a pénteki 7,68 dolláros záróárhoz képest. A felvásárlás várhatóan csak 2017 második felében zárul majd le, ez magában foglal egy 42 napos időszakot, amikor bárki tehet rivális ajánlatot. A menedzsment közleményében jelezte, semmiféle átszervezés nem várható a cégnél a tulajdonosváltást követően. A felvásárlás előtt idén alig mozdultak a részvények, az év eleje óta körülbelül 3 százalékot esett a vállalat árfolyama.


A nap vesztese: Dover Corp

Jelentős eladói nyomás alá kerültek hétfőn az ipari berendezéseket gyártó vállalat, a Dover Corporation részvényei, a papírok árfolyama közel 8 százalékot esett a nyitás előtti amerikai kereskedésben. A befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat a folyó üzleti évére profit warningot tett közzé. A 2016-os üzleti évében a bevételek 5 százalékkal eshetnek vissza, míg az egy részvényre jutó eredmény 3 és 3,05 dollár között lehet, szemben a korábban adott 3,3–3,45 dolláros előrejelzéssel. A vezetőség kiemelte, hogy az európai és amerikai piacokon az utóbbi hónapokban hatalmas keresletcsökkenés volt tapasztalható, az alacsony olajár ugyanis növekvő volatilitást okozott a fontosabb nyersanyagoknál, ami miatt a vásárlók visszafogták megrendeléseiket. A pénteki záróárral számolva a papírok év eleje óta csaknem 10 százalékos emelkedést mutattak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.