BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Del Taco

Csaknem 10 százalékot emelkedett az amerikai tőzsdén a nyitás előtti kereskedésben a Del Taco árfolyama, miután a társaság közzétette a szeptemberben zárult pénzügyi negyedévére vonatkozó eredményeit. A gyorsétteremlánc 4,9 millió dollár vagy részvényenként 13 cent nettó eredménnyel zárta az elmúlt negyedévet, ami 220 százalékos emelkedés az előző év ugyanezen időszakához képest. Bevétele 27 százalékkal emelkedett, így 104,4 millió dollárt ért el, miközben az elemzők mindössze 102 millió dollárra számítottak. A menedzsment megemelte a teljes évre vonatkozó prognózisát is, az év elején adott 439–449 millió dollár helyett most már 446–449 millió dollár közötti bevételre számít a vezetőség.


A nap vesztese: Continental

Erőteljes eladói nyomás alá kerültek a német autóipari beszállító, a Continental részvényei. A papírok közel

4 százalékot estek a keddi kereskedésben, miután a befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat a folyó üzleti évére profit warningot tett közzé. A járműipari üzletágánál ugyanis több, korábban nem várt költséggel kellett szembesülnie a beszállítónak: 390 millió eurós többletköltséget eredményezett különböző, 2004–2010 között gyártott termékekre adott jótállási garancia, a kutatás és fejlesztési költségek megugrása pedig durván 60 millió euróval csökkentették az üzemi eredményt. A menedzsment jelezte, hogy az egyszeri tételektől tisztított üzemi eredmény a várakozásokhoz képest 480 millió euróval kevesebb lehet 2016-ban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.