BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Carrefour

A legnagyobb európai kiskereskedelmi üzletlánc, a Carrefour a harmadik negyedévben forgalmának növekedéséről számolt be, köszönhetően a brazil és a francia piac erősödésének. A közel 21,8 milliárd eurós forgalom meghaladta az elemzői várakozásokat. A befektetők által kiemelten figyelt, összehasonlítható alapon számolt árbevétel 3,2 százalékkal emelkedett, szemben a második negyedéves 2,7 százalékos növekedéssel. A legnagyobb növekedés a latin-amerikai piacokon volt tapasztalható, ahol 12 százalékkal nőtt a legalább egy éve nyitva tartó üzletek forgalma. A menedzsment jelezte, hogy továbbra is kitartanak agresszív növekedési stratégiájuk mellett. A befektetők örülnek a negyedéves számoknak, a vállalat árfolyama több mint 4 százalékot erősödött.


A nap vesztese: Akzo Nobel

Az Akzo Nobel is közzétette negyedéves beszámolóját, amelyből kiderült, a cégcsoport árbevétele 3,6 milliárd euró volt, 4 százalékot esett vissza éves alapon. A cégcsoport ezt elsősorban a negatív árhatással, valamint a font leértékelődésével magyarázta. Az üzemi eredmény ennek ellenére 1 százalékkal 442 millió euróra emelkedett. Az Akzo Nobel árbevétele megegyezett az elemzői várakozásokkal, míg az üzemi eredmény meg is haladta. A cég menedzsmentje a negatív devizahatás ellenére megerősítette a 2016–2018-ra vonatkozó várakozását, amely szerint az árbevétel-arányos nyereség 9–11 százalék között alakulhat. A befektetők büntetik a csökkenő árbevétel miatt a cég papírjait, több mint 2 százalékot esett az árfolyam.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.