BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: T-Mobile US

A vártnál jobb negyedéves profit és a megemelt előrejelzés lökte meg 3,5 százalékkal a T-Mobile US árfolyamát hétfőn a nyitás előtti kereskedésben, így idén már 20 százalékkal erősödött a papír. A Deutsche Telekom amerikai leánya 366 millió dollár adózott eredménnyel zárta a harmadik negyedévet, szemben az egy évvel korábbi 138 millióval (az egy részvényre jutó eredmény 15 centről 42-re ugrott). Az árbevétel 17,8 százalékkal, 9,2 milliárd dollárra emelkedett. A növekedésben a társaság közlése szerint szerepet játszottak az iPhone7-eladások, illetve az is, hogy több kártyás ügyfelét tudta átterelni előfizetéses rendszerbe. Utóbbi téren további növekedést remélnek, e szerint idén már 3,7-3,9 millió előfizetéses ügyfelük lehet az eddig várt 3,4-3,8 millió helyett.


A nap vesztese: Kimberly-Clark Corp.

Jelentett a Kimberly-Clark Corp. is, a társaság a harmadik negyedévben az egyszeri tételek nélkül 1,52 nyereséget ért el részvényenként, míg árbevétele 4,59 milliárd dollárt tett ki. Profit soron igen komoly volt a javulás a bázisidőszakhoz képest, egy évvel korábban ugyanis a cég 88 centes profitot ért el egy részvényre vetítve. Ennek ellenére rosszabbak voltak az eredmények a vártnál, az elemzők ugyanis 4,73 milliárd dolláros árbevétel mellett 1,54 dolláros nyereségre számítottak. A menedzsment lefelé módosította a korábban megfogalmazott célokat, az egész évre vetítve részvényenként 6,05 dollárra számít a vezetőség, míg korábban 6,16 dollár egy részvényre jutó eredménnyel számoltak. A hétfői nyitás előtti kereskedésben az amerikai higiéniai termékeket gyártó vállalat árfolyama közel

6 százalékot esett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.