BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Under Armour

Közzétette az Under Armour Inc pénzügyi évének harmadik negyedéves gyorsjelentését: a cégcsoport árbevétele 1,47 milliárd dollár volt, ami 22 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. Ezzel sikerült felülmúlni az elemzők által várt 1,45 milliárd dolláros értéket. Az Under Armour profitja több mint 128 millió dollárt tett ki, ami 28 százalékos növekedést jelent, de közel 8 százalékkal múlta alul az elemzői várakozást. A sportruházati cég menedzsmentje megerősítette a korábban megfogalmazott célokat, miszerint a bevételek 2016-ban 4,925 milliárd dollár körül alakulhatnak. Az Under Armour részvényesei pozitívan fogadták az eredményeket, a társaság papírjainak az árfolyama több mint 6 százalékot emelkedett a nyitás előtti kereskedésben.


A nap vesztese: Whirpool

A háztartási gépeket gyártó amerikai Whirlpool az elemzői várakozásokat alulmúló gyorsjelentést tett közzé: harmadik negyedéves árbevétele 5,25 milliárd dollár lett, ez több mint 2 százalékkal kevesebb az elemzők várakozásánál. A Whirlpool profitja az előző év azonos időszakához képest 1 százalékkal, 238 millió dollárra növekedett, míg az egy részvényre jutó eredmény (EPS) 4 százalékkal, 3,66 dollárra emelkedett. Ez kissé elmaradt a konszenzustól, az elemzők 3,86 dolláros EPS-re számítottak. A vártnál rosszabb eredmények főként a társaság fő piacain, így az Európában és Amerikában tapasztalható keresletcsökkenéssel magyarázható. A menedzsment megerősítette az év elején megfogalmazott célokat, miszerint az EPS 14 és 14,25 dollár között alakulhat majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.