BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Valeo

Erőteljes emelkedésbe kezdtek a francia autóipari beszállító, a Valeo részvényei, a társaság papírjai közel 4 százalékot emelkedtek a pénteki kereskedésben. A harmadik negyedévben a vállalat bevételei 16 százalékkal, 3,9 milliárd euróra nőttek, túlszárnyalva az elemzői várakozást. Régiós eloszlásban nézve a bevételek Kínában (+39%) növekedtek a legnagyobb ütemben, de Európában (10%), Dél-Amerikában (10%) és Észak-Amerikában (7%) is jelentős volt a növekedés. A menedzsment továbbá megemelte a teljes üzleti évre vonatkozó várakozását, a bevételek az év eleji 2,5 százalék helyett, 3 százalékkal növekedhetnek. A Valeo papírjai az év eleje óta több mint 25 százalékot erősödtek.


A nap vesztese: Volvo

A svéd autógyártó, a Volvo bevételei a szeptemberben véget ért három hónap során 6 százalékkal, 68,7 milliárd svéd koronára csökkentek az előző év ugyanezen időszakához képest. A tisztított üzemi eredmény 5,09 millió svéd koronáról 4,85 millió svéd koronára esett, ami nagyjából megfelelt az elemzői konszenzusnak. A gépkocsi-értékesítések a vállalat főbb piacain, régiós eloszlásban nézve Észak-Amerikában 21 százalékos, Ázsiában 10 százalékos visszaesés volt tapasztalható, egyedül Európában növekedtek 10 százalékkal az eladások. A menedzsment a nehezedő üzleti környezet miatt nem túl optimista a társaság kilátásaival kapcsolatban, a jövőre évre vonatkozóan Európában további 5 százalékos, míg Amerikában 10 százalékos visszaesésre számít a vezetőség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.