BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Mondelez International

Közzétette szerdán gyorsjelentését az édességipari óriás, a Mondelez International, amire három százalék feletti emelkedést mutattak a részvények a nyitás előtti kereskedésben. Közel 7 százalékkal, 6,4 milliárd dollárra csökkentek a Milka csoki gyártójának bevételei, egy részvényre jutó eredménye viszont, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve, az egy évvel korábbi 38 centről 52 centre emelkedett. Az elemzők 43 centes nyereséget vártak. A vártnál jobb eredmények hatására a menedzsment megemelte a teljes évre vonatkozó bevételvárakozását is, most már 28,4 milliárd dollárra számít, ami 7 százalékkal lenne több az elemzői konszenzusnál. Az év eleje óta a vállalat papírjai 4,6 százalékot veszítettek az értékükből.


A nap vesztese: Pandora Media

Csaknem 9 százalékot zuhant az internetes rádiót működtető Pandora Media árfolyama nyitás előtt, a társaság gyorsjelentésére reagálva. A hallgatók számának csökkenéséről számolt be a vállalat, és bár a bevétel 13 százalékkal emelkedett, elmaradt mind az elemzők, mind a menedzsment előzetes várakozásaitól. Veszteséges negyedévet zárt a vállalat, bár az egy évvel ezelőttihez képest mérséklődött a veszteség: részvényenként 7 centes veszteségről számolt be a menedzsment, az egyszeri tételek hatásait kiszűrve. Az elemzők 6 centes veszteséget jósoltak. A folyó negyedévre 362–374 millió dollár közötti bevételt vár a vezetőség, ehhez képest az elemzői konszenzus 391,8 millió dollár. Idén a Pandora Media papírjai közel 10 százalékot veszítettek az értékükből.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.