BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Ulta Salon Cosmetics & Fragrance

Erőteljes emelkedésbe kapcsoltak az amerikai kozmetikai szereket gyártó cég, az Ulta Salon Cosmetics & Fragrance részvényei, a papírok közel 5 százalékkal értékelődtek fel a nyitás előtti kereskedésben. A befektetők azt követően kezdték el venni a részvényeket, hogy a vállalat megemelte a harmadik üzleti negyedévre vonatkozó előrejelzéseit. A menedzsment jelezte, hogy a legalább egy éve nyitva tartó üzletek bevételei 15 százalékkal növekedhettek, ami kedvezőbb, mint az év elején adott 11 százalékos prognózisnál. A profitsoron is emeltek a várakozásokon, a vezetőség most már részvényenként 1,38 dollárra számít az előzetesen megfogalmazott 1,35 dollár helyett. Az év eleje óta az Ulta Cosmetics részvényei 29 százalékot emelkedtek, magasan felülteljesítve a szélesebb körű piacot, az S&P 500 index 4,7 százalékot emelkedett ezen időszak alatt.


A nap vesztese: nyersanyagkapcsolt cégek

Jelentős eladói nyomás alá került a csütörtöki kereskedésben a nyersanyagkapcsolt cégek árfolyama, miután hajnalban kedvezőtlen külkereskedelmi adatok érkeztek Kínából. Szeptemberben az export 10 százalékkal, míg az import 1,9 százalékkal esett vissza az előző év ugyanezen időszakához képest. A külkereskedelmi mérleg többlete a várt 53 milliárd dollár helyett 41,99 milliárd dollár lett. Ez azért nem túl jó hír a nyersanyagkapcsolt cégek számára, mert így jelentősen csökkenhet a kereslet Kínából, amely a világ egyik legnagyobb nemes- és iparifém-importőr országa. A hírre a nagyobb bányacégek közül a Rio Tinto 4,5 százalékot, a BHP Billiton 4 százalékot, míg az Anglo American árfolyama 3,2 százalékot esett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.