BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Folytatódik az amerikai jelentési szezon, a nagy autógyártók közül elsőként a General Motors teszi közzé negyedéves számait. Az elemzők 39,3 milliárd dolláros bevétel mellett 1,44 dolláros egy részvényre jutó eredményt várnak.

Tőzsdenyitás előtt közzéteszi eredményeit a 3M is. A vállalat 7,71 milliárd dolláros bevétellel zárhatta az időszakot a Thomson Reuters elemzői konszenzusa alapján.

Publikálja negyedéves számait a Caterpillar. Az ipari gépeket gyártó vállalat bevétele 10 százalékkal csökkenhetett az előző év azonos időszakához képest, egy részvényre jutó eredménye pedig 77 cent lehetett.

Sor kerül a DuPont negyedéves gyorsjelentésére is. A vegyipari cég bevétele 4,86 milliárd dollár lehet, ami az előző évi szintnek megfelelő. A nyereség viszont 54 százalékkal eshetett.

Magyarországon a fő esemény, hogy a Magyar Nemzeti Bank dönt a kamatokról. A Portfolio által megkérdezett elemzők az alapkamat szinten tartása mellett arra számítanak, hogy további lazító lépésekre legfeljebb csak jövőre kerülhet sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.