BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Amerikai olajipari óriások jelentenek pénteken. Tőzsdenyitás előtt teszi közzé harmadik negyedéves számait a Chevron és az Exxon Mobil is. Mindkét cégtől profitcsökkenést várnak az elemzők.

Publikálja negyedéves gyorsjelentését a Mastercard. A kártyatársaság 2,8 milliárd dolláros bevétellel zárhatta az időszakot, és részvényenként 98 centes profitot könyvelhetett el a piaci konszenzus alapján.

Az USA gazdaságának gyorsulását mutathatja a harmadik negyedévi GDP-növekedésről ma megjelenő első becslés. A második negyedévben évesített értelemben 1,4 százalékkal nőtt a gazdaság, ez a harmadik negyedévben 2,5 százalékra nőhetett.

Franciaország harmadik negyedéves GDP-növekedésének első becslését is közzéteszik. A második negyedévben stagnálásról számoltak be, azóta 0,3 százalékkal bővülhetett a gazdaság.

Németországban a fogyasztói árak októberi alakulásáról számolnak be. Szeptemberben éves összehasonlításban 0,7 százalékos volt a drágulás üteme, ami most 0,7 százalékra gyorsulhatott.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.