BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyal az amerikai bankszektor

A Morgan Stanley koronázta meg a Wall Street vezető pénzintézeteinek harmadik negyedéves teljesítményét: a bank versenytársaihoz hasonlóan az elemzői várakozásokat felülmúló üzletmenetről számol be szerdai gyorsjelentésében. A többiekhez hasonlóan nála is a kereskedésből származó bevételek szaladtak meg – 29 százalékkal –, s tették hozzá a legtöbbet az 1,6 milliárd dolláros profithoz. Egy évvel korábban 1,02 milliárd dolláros eredményről adtak számot. Arányaiban szerényebb, 15 százalékos volt most a bevételek növekedése, ezúttal 8,91 milliárd dollárt találunk ezen a soron. A Reuters elemzői 8,17 milliárdos forgalommal és 63 centes részvényenkénti eredménnyel számoltak. Utóbbi 81 cent lett végül – írja a The Wall Street Journal.

Tavaly ilyenkor a hektikusan alakuló kereskedési bevételek mellett az ázsiai privátbanki portfólió megzuhanása vezetett a Morgan Stanley utóbbi hat évének leggyászosabb negyedévéhez. A bankot 2010 óta elnök-vezérigazgatóként irányító James Gorman azonban rendezte a sorokat, s ezt az ügyfelek mellett a befektetők is honorálták. A Morgan Stanley árfolyama július óta a bankszektor átlagát is meghaladó, 24 százalékos emelkedést produkált, s ehhez a jó hírek 0,6 százalékot tapasztottak hozzá a gyorsjelentés közreadását követően. A bank működésének minőségét meghatározó mutató, a sajáttőke-arányos nyereség (ROE) a tavalyi 5,6 százalékról 8,7 százalékosra nőtt. Gorman korábbi tervei szerint a ROE szintjét 2017-re 10 százalékra kellene emelni, ám ez elemzők szerint vélhetően némi csúszást szenved majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.