BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tőkét emelt az OTP Mobil

Újabb tőkeemelést hajtott végre az OTP Mobil Szolgáltató Kft., aminek következtében törzstőkéje 7 millió forinttal, 1 milliárd 156 millióra emelkedett. Ez már az ötödik emelés azóta, hogy az OTP Alapkezelő Zrt. – online fizetési szolgáltatásokra és mobilkalmazásokra – 2013 júniusában 1,05 milliárddal megalapította a társaságot.

Az OTP Mobil 2014-ben indította el a Simple online fizetési rendszert, melynek – egyebek között par­koló- és mozijegyvásárlásra, va­lamint taxi- és ételrendelésre használható – mobilfizetési alkalmazását már több mint százezer regisztrált ügyfél töltötte le, a tranzakciók száma pedig havonta több tízezerre rúg. A FinTech

Group és a GKI Digital 2015 decemberében, kétezer online vásárló körében végzett közös kutatása szerint a tíz magyar fejlesztésű mobilfizetési alkalmazás közül a Simple-t és az iCsekket töltötték le a legtöbben mobiltelefonjukra.

Az OTP Mobil 2014-ben még mindössze 16,3 millió forintos árbevétele 2015-re 204 millióra nőtt. Egyelőre azonban a fejlesztések csak viszik a pénzt, a cég nem nyereséges, a tavalyi évet például több mint egymilliárd forintos veszteséggel zárta, a 2014-es 448 milliós mínusz után.

Alapvetően a fejlesztések tőkeigénye miatt pumpál folyamatosan pénzt az OTP Alapkezelő az OTP Mobilba. A társaság célja, hogy tíz éven belül legalább egymillió felhasználója legyen a Simple-nek. Ezt reálissá teheti, hogy az e-kereskedelem az előrejelzések szerint a következő években 20-25 százalékkal nő majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.