BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zsiday Viktor újabb céget visz a BÉT-re

Kötvényeket tervez bevezetni a tőzsdére a Tündérszikla Vagyonkezelő Zrt. A befektetési körökben ismert Zsiday Viktor által vezetett cég fő profilja a vagyonkezelés. A kibocsátási tájékoztató szerint a Tündérszikla bevételei nagyobb részben a Hold Alapkezelőből, kisebb részben pedig a Plotinusból származó osztalékokból származnak. Emellett tavaly nyáron egy 400 négyzetméteres családi ház építésébe fogott, amelyet bérbe ad majd.

A Hold Alapkezelő és a Plotinus egyaránt Zsiday befektetési ötleteit valósítja meg. A Hold az egyébként a Concorde Alapkezelőnél lévő Citadella abszolút hozamú alap befektetési döntéseit hozza meg, a Plotinus a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) jegyzett vagyonkezelő cég, és az elmúlt öt évben átlagosan 23,7 százalékot emelkedett az árfolyama.

A Tündérszikla kötvényeit már kibocsátották, s 2016. május 27-én zárt körben forgalomba hozták. A kisbefektetők tehát ebbe a Zsiday-féle befektetésbe egyelőre nem szállhatnak be. A tőzsdei bevezetésre váró kötvények összértéke 350 millió forint lesz, egy kötvény névértéke 35 millió forint, vagyis összesen tíz darab hitelpapírt bocsátottak ki. A kamat változó, kibocsátó utolsó lezárt üzleti évének eredményétől függ. Az adózott eredményének 1 százaléka, illetve a saját tőke könyv szerinti értékére vetített

1 százaléka közül a magasabb értéket fizetik ki a befektetőknek minden decemberben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.