BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: Synergy Pharmaceuticals

Nagyot emelkedett a Synergy Pharmaceuticals árfolyama pénteken a New York-i tőzsdén, miután pozitív hírek érkeztek a gyógyszeripari vállalat legújabb készítményével kapcsolatban. A befektetők annak örülhettek meg, hogy az irritábilis bél szindróma kezelését szolgáló Synergy-készítmény sikeresen átment a második fázisú klinikai teszteken. A harmadik fázisú klinikai tesztek eredménye később érkezik, és csak azután lehet felterjeszteni a készítményt az USA Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatalának (FDA) a kereskedelmi engedély megszerzése érdekében. A jó hírekre több mint 2 százalékot emelkedett a vállalat árfolyama. Az FDA-tanúsítvány megszerzése egy termék számára hatalmas presztízsértéket jelent, így még jelentős felértékelődési potenciál van a vállalat papírjaiban.


A nap vesztese: Restoration Hardware

Jelentős esést produkáltak a pénteki kereskedésben az amerikai kiskereskedelmi lánc, a Restoration Hardware Holdings részvényei, a papírok 16 százalékot zuhantak a nyitás után. A befektetőket kiábrándította, hogy a vállalat a folyó üzleti évére profit warningot tett közzé. Az sem mentette meg az árfolyamot, hogy a harmadik negyedévben sikerült felülmúlni a konszenzust: 549 millió dolláros árbevétel mellett, részvényenként 20 centes profitot ért el a társaság, míg az elemzők 539 millió dolláros árbevétel mellett 18 centre számítottak. A menedzsment a teljes üzleti évre csökkentette a prognózist: 1 százalékos növekedés mellett részvényenként 1,19 dolláros profitot vár a vezetőség, miközben a Factset konszenzusa alapján az elemzők 3 százalékos növekedés mellett részvényenként 1,7 dollár nyereséget várnak el a vállalattól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.