BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszer fent, egyszer lent

A nap nyertese: RWE

Közel 3 százalékot emelkedett a hétfői kereskedésben a német tőzsdén az RWE árfolyama egy kedvező elemzői véleményre. A Credit Suisse kifejezetten optimista elemzést tett közzé a német energiaszolgáltatóról, semlegesről vételre javította ajánlását, a célárat pedig 13,7 euróról 14,7 euróra emelte. A legfrissebb célár 29 százalékkal magasabb, mint a mostani árfolyam. A Credit Suisse elemzője négy év után először megemelte a közép-európai áramár alakulására vonatkozó várakozását, részben ezzel indokolta az elemzőház a céláremelést. Ráadásul a Credit Suisse modelljében még nem számol a múlt heti alkotmánybírósági döntés pozitív hatásaival, amely kimondta, hogy kompenzálni kell a német közszolgáltatókat azért, hogy a fukusimai atomkatasztrófa után a német kormány drasztikus lépéssel felgyorsította Németország kivonulását az atomenergiából.


A nap vesztese: Ophthotech

Történelmi mélypontra zuhant az amerikai biotechnológiai cég, az Ophthotech árfolyama a hétfői kereskedésben, miután az egyik készítményével kapcsolatban kedvezőtlen teszteredmények láttak napvilágot. A harmadik fázisú tesztek során elbukott a vállalat azon készítménye, amelyet az időskori látásromlás kezelésére fejlesztett. De a cég nem adja fel, a vezérigazgató, David R. Guyer közölte, hogy folytatják az adatok elemzését annak érdekében, hogy kivizsgálják a negatív eredményeket. A vállalat részvényeinek árfolyama 7 dollár közelébe zuhant, ami több mint 80 százalékos esésnek felel meg a papírok pénteki záró árfolyamához viszonyítva. Korábbi mélypontját 2013 novemberében érte el a részvény, nem sokkal azután, hogy tőzsdére ment, akkor 22,6 dolláron volt az árfolyam. A hétfői zuhanás előtt feleződött idén az Ophthotech árfolyama.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.