BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erre figyel ma a piac

Az októberi ipari termelési adatok második becslését teszi közzé a KSH. A nyers adatok alapján a szektor teljesítménye októberben 2,1 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbi szintjét.

A Fed kamatdöntő ülést tart: az amerikai jegybank egy év után ismét kamatot emelhet, várhatóan 25 bázisponttal. Az este nyolc órakor érkező döntést Janet Yellen jegybankelnök sajtótájékoztatója követi.

Az USA-ban a novemberi kiskereskedelmi forgalom előzetes számait közlik. Októberben 0,8 százalékkal nőtt a forgalom havi összehasonlításban, ez az ütem múlt hónapban 0,4 százalékra lassulhatott.

Az Egyesült Államokban az ipar novemberi teljesítményéről is beszámolnak. A feldolgozóipar teljesítménye szeptemberben és októberben is mindössze havi 0,2 százalékkal nőtt, most 0,1 százalékos zsugorodást várnak a piacon.

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete közzéteszi havi olajpiaci jelentését, amelyben a globális nyersolajkereslet és -kínálat áttekintésén túl a világgazdasági folyamatokat is megvizsgálja.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.