BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A hosszú hétvége után jó hangulatban Amerika

A hosszú hétvége után ismét rekordokkal zárt kedden az amerikai piac - áll az Equilor elemzésében.

A Wal-Mart, a Home Depot és a Macy''s gyorsjelentéseik segítették a jó hangulatot, a Wal-Mart 4% feletti pluszban fejezte be a napot. Az S&P 500 index 0,6%-ot erősödött, a közszolgáltatók, az energia-és ingatlanpiaci szektorok bizonyultak felülteljesítőnek. Európában is kitartott a jó hangulat, a Stoxx Europe 600 index 14 hónapja nem látott magas szinten zárt. (Mára is emelkedést várnak a szakértők.) A német részvények közül az autógyártók és az autóipari vállalatok teljesítettek a legjobban, miközben a DAX index 2015 áprilisa óta nem látott szintre kapaszkodott fel - írták reggeli elemzésükben az Equilor szakértői.

Loretta Mester - az idei évben nem szavazó - Fed jegybankár a Bloombergnek, és a CNBC-nek is interjút adott. A döntéshozó felhívta rá a figyelmet, hogy továbbra is jelentős a globális politikai bizonytalanság, azonban az inflációs, és munkaerőpiaci folyamatok megnyugtatóak az Egyesült Államokban, és amennyiben ezek fennmaradnak, hamarosan folytatódhat a kamatemelés.

A Trump-adminisztrációs gazdasági csomagjának hatásait még nem ismeri a jegybank, és annak tartósságát is igen nehéz megjósolni, így nem szeretne találgatásokba bocsátkozni ennek kapcsán. A határidős árazások alapján jelenleg 38% az esélye a márciusi kamatemelésnek, és 59% az esélye a májusi lépésnek.

Ma este teszi közzé a Fed a legutóbbi kamatdöntő ülésről szóló jegyzőkönyvet. Nem számítunk túl sok újdonságra, hiszen a közleményben is jelezték, hogy kivárnak addig, amíg nem körvonalazódnak a Trump-adminisztráció intézkedéseinek gazdasági hatásai. A decemberi kamatemelést követően természetesen szünetet tartottak, de kiemelték a fogyasztói, és vállalati bizalmi indexek emelkedését.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.