BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Mol húzza lefelé a BUX-ot

Délutánra 1,35 százalékos esést követően 32 429 pontra csökkent a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe.

Kilencmilliárdos forgalom után a legnagyobb, 2,7 százalékos mínuszba a gyorsjelentést ma közzétevő Mol került. 20 270 forinton áll az olajipari papír. A Mol csökkenő eredményei, alulmúlták az elemzői várakozásokat. A blue chipek közül az OTP és a Magyar Telekom is esett. A bankpapír 1,5 százalékkal 8609, a távközlési részvény 0,4 százalékkal 493 forintra csökkent. A Richter került egyedül zöld zónába, fél százalékos erősödés után 6500 forinton forgott a részvény.

Gyengült a forint az euróval és a dollárral szemben is. Egy euróért 0,2 százalékkal drágult, így 308,3 forintot kértek érte a bankközi devizapiacon. A dollár is 0,2 százalékkal került az előző napi záróár fölé, így 290,97 forintba került. Nem volt hatással a magyar fizetőeszköz árfolyamára, hogy az MNB Monetáris Tanácsa 0,9 százalékon hagyta a jegybanki alapkamatot.

A jelentős európai tőzsdeindexek mind az előző napi záróár közelében mozogtak a nap folyamán. Délután három körül a londoni FTSE-100, a frankfurti DAX és a párizsi CAC-40 is 0,13-0,18 százalékos pluszban állt.
Csaknem egy százalékpontos esésben volt a két fő kőolajfajta: a Brent hordójáért 55,4, a WTI-ért 53,57 dollárt kértek.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.