BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mészáros Lőrinc befektetett a Konzumba

Kivásárolta a Forlev Kft. Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt.-ben lévő részesedését Mészáros Lőrinc, valamint a Konzum PE Magántőkealap - derült ki a társaság mai tájékoztatásából, amit a Budapesti Értéktőzsde honlapján tettek közzé.

A tranzakcióval az üzletember 19,57, míg a Konzum PE Magántőkealap 22,5 százalékos részesedést szerzett a Konzum Nyrt.-ben. A bejelentés alapján így a mai nappal közvetett módon kisebbségi befolyást szerzett a Hunguest Hotels szállodaláncban is. A vállalkozónak R-Kord Kft.-n keresztül korábban is voltak érdekeltségei a szállodaiparban.

A Demokrata januári számában megjelent interjúban az üzletember úgy nyilatkozott: ezek üzemeltetése akkor lehet sikeres, ha azok egy nagyobb lánchoz tartoznak. Ezért kérte meg akkor Jászai Gellértet, hogy ezeket a szállodákat vegye be a rendszerébe, és működtesse őket. 

Az 1988-ban alapított Konzum, a rendszerváltást követően az első vállalatok között lépett a Budapesti Értéktőzsdére. A tőzsdei társaságot az elmúlt években Jászai Gellért befektetés-szervező és vagyonkezelői tevékenységet folytató cégcsoporttá alakította. A Hunguest hotelek mellett a Konzum érdekeltségei közé tartozik a Konzum Befektetési Alapkezelő, valamint a cseh Královopolská Ria-val közösen alapított KPRIA Magyarország mérnöki vállalkozás is.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.