BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Még tovább esett az OTP árfolyama

Emelkedett a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX az első áprilisi tőzsdenapon.

Emelkedett a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe, a BUX az első áprilisi tőzsdenapon. A mutató 0,49 százalékos pluszban, 31 788,4 ponton állt a kereskedés végén, a forgalom átlagos volt, 14,2 milliárd forintot tett ki. Az OTP forgalma volt a legmagasabb, meghaladta a 6,4 milliárd forintot, a bankpapír árfolyama esett 0,84 százalékkal. A nap végén 8025 forinton kötötték az utolsó ügyletet az OTP részvényeire, de napközben 8 ezer forint alatt is járt az árfolyam, amire négy hónapja nem volt példa.

[caption id="" align="alignleft" width="600"]Tovább esett az OTP árfolyama - fotó: AFP Tovább esett az OTP árfolyama - fotó: AFP[/caption]

A másik három nagypapír viszont erősödött. A Mol árfolyama nem egészen 5,8 milliárd forintos forgalom mellett, több mint 1,5 százalékkal emelkedett, a Richter 1 százalékos pluszban, 6636 forinton zárt. A Magyar Telekom 1,04 százalékkal ment feljebb, 485 forintra.

Az állampapírpiacon a hosszabb referenciahozamok 0,01-0,04 százalékponttal csökkentek, a tízéves állampapírnál a ráta 3,25 százalékos lett. A devizapiacon is minimális mozgás volt csak. A forintárfolyam az euróval szemben jóformán meg sem mozdult, 308,8 forint körül volt egész nap a keresztárfolyam. A dollár ára is 290 forint alatt maradt, a forint csak minimális mértékben gyengült délutánra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.