BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egy hete száguld a hazai részvényindex

A 34 325 pontnál található korábbi maximumot döntötte meg az árfolyam, és 34 435 pontra, történelmi csúcsra kapaszkodott a BUX.

Nagy nap volt a pénteki a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX indexnek ugyanis sikerült történelmi csúcsra kapaszkodnia. A

34 325 pontnál található korábbi maximumot döntötte meg az árfolyam, és 34 435 pontra kapaszkodott a hazai tőzsde mutatója. Az index hét kereskedési napja száguld megállás nélkül, és ezalatt közel 8 százalékot emelkedett. Két blue chip, az OTP és a Mol kiemelkedő teljesítménye húzza a piacot, és a technikai kép alapján még van emelkedési potenciál a piacban. A BUX index rövid távon akár a 35 000 forintos lélektani szintet is elérheti.

A múlt héten ismét jó formába került az OTP, és három lendületes emelkedő nappal örvendeztette meg a befektetőket. Pénteken a kimondottan erős gyorsjelentés segítette a pozitív mozgást, a nap végére még a 8410 forintos ellenállást is sikerült a bankpapírnak áttörnie. Ezzel pedig közel két hónapja tartó oldalazás ért véget, és további tere nyílt az emelkedésnek. A pozitív technikai kép megerősítését is jelenti a 8410 forintos szint áttörése, és 8800 forintig már nem látható ellenállás a grafikonon.

Hihetetlen emelkedés zajlik a Mol piacán. A múlt héten lehullott a 625 forintos osztalékszelvény, ami egyáltalán nem viselte meg az árfolyamot. A hét utolsó kereskedési napján közel 5 százalékos ralival kápráztatta el az olajpapír a befektetőket, és hat éve nem látott magasságba kapaszkodott az árfolyam. A Mol április eleje óta emelkedik töretlenül, és a 21 200 forintos ellenállás áttörése újabb lendületet adott az árfolyamnak. Egy kisebb korrekció bármikor félbeszakíthatja az emelkedést, de technikai alapon nézve nagyon erős a papír, ezért a vételi pontokat érdemes keresni, ráadásul 25 000 forintig ellenállás sem látható.

Korrekcióval indult a május a Richter piacán, a 6670 forintos támaszig esett vissza a kurzus, majd sikerült ismét talpra állnia az árfolyamnak. Az emelkedés nem olyan lendületes, mint az előbbi két blue chip esetében, de az utóbbi hónapok emelkedését tekintve még így sincsen lemaradásban a papír. A következő ellenállás 7140 forintnál húzódó történelmi maximum, amelyet akár rövid távon is elérhet a kurzus. A legkevésbé a Magyar Telekom technikai képe izgalmas most. A csütörtöki mélyrepülés technikai jellegű, az osztalékszelvény lehullásának a következménye. Ezzel a 460–480 forintnál látható szintek közé került az árfolyam, és nehéz megmondani, hogy a zuhanás után merre indul a kurzus. Az említett szintekre érdemes figyelni, és csak ezek környékén tanácsos pozíciót nyitni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.