BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Folytatódhat az Apple menetelése

Ma piaczárás után jelent az Apple. A befektetők optimisták a beszámoló előtt, hiszen az árfolyam újabb csúcsra emelkedett a hétfői kereskedésben.

Az Apple pont egy évvel korábban jelentett 13 év után először bevételcsökkentést, így ennek a jelentésnek nagy tétje lesz. A Financial Times konszenzus 5-6 százalékos bevétel növekedéssel számol év/év alapon, ez pedig azt jelenti, hogy a cég iPhone értékesítései 52-53 millió darabra emelkedhettek a tavalyi 51,2 millió darabról. A bruttó eredményhányad is kiemelt figyelmet fog kapni – olvasható az Equilor reggeli elemzésében.

Az Apple a legutóbbi gyorsjelentésénél közölte, hogy a márciusi negyedévükben a marzs 38-39 százalék körül alakulhat, ettől jobb eredmény nagyban javíthatja a hangulatot. A másik oldalon azonban negatív meglepetést okozhat a kínai piac teljesítménye. Az iPhone 7 sikere is mértékelt lehetett a negyedévben, az eladások közel 20 százalékkal eshettek vissza a stratégiai piacon.

Szinte már természetesnek vehető az Apple negyedévenkénti osztalékemelésre, melyre ismét sor kerülhet. A kedvező befektetői hangulat fenntartásához elengedhetetlennek a következő negyedévre vonatkozó előrejelzések, ezen kívül a következő iPhone-nal kapcsolatban is számíthatunk részletekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.