BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Enyhe mínuszban a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 0,2 százalékkal 35 826 pontra mérséklődött szerda délután háromnegyed háromig.

Rendkívül alacsony 3,3 milliárd forintos az eddigi napi forgalom. A blue chipek közül csak a Richter árfolyama emelkedett. A gyógyszergyári részvény 0,2 százalékot szedett magára. Jót tett a Richter árfolyamának, hogy az Európai Bizottság (EB) kiadta a cariprazine hatóanyagú Reaglia forgalomba hozatali engedélyét. A hír azért nem járt jelentősebb árfolyamhatással, mert az EB az Európai Gyógyszerügynökség május végi döntése előzte meg, akkor két nap alatt 3,4 százalékkal lőtt ki a Richter árfolyama.

Forrás: MW

Az OTP 0,1, a Mol 0,6 százalékos veszteséget hozott ma a befektetőknek.

A Magyar Telekom 0,2 százalékot vesztett értékéből. A cég bejelentette, hogy az ösztönzési rendszerhez kapcsolódóan átadott 1,6 millió részvényt a munkavállalói résztulajdonosi programnak. Így a társaság saját részvényeinek állománya 40 625 darabra csökkent.

Optimista a hangulat az európai börzéken egy nappal az Európai Központi Bank kamatdöntő ülése előtt. A londoni FTSE100 0,3, a frankfurti DAX 0,5, a párizsi CAC40 pedig 0,3 százalékkal ment feljebb ma.

A forint 0,2 százalékkal 306,53-ra gyengült az euróval szemben. Egy dollárért 265,92 forintot adtak a bankközi devizapiacon, ez 0,4 százalékos dollárerősödést jelent. Az euróval szemben 0,2 százalékkal értékelődött fel a dollár, a kurzus 1,1528-on áll.

Enyhén emelkedett a két fő kőolajfajta jegyzésára. A Brent 0,3 százalékkal kereken 49 dollárra, a WTI 0,2 százalékkal 46,48 dollárra drágult hordónként. A piac a ma késő délutáni amerikai EIA készletadatokra vár. Közben aggodalmak fogalmazódtak meg azzal kapcsolatban, hogy az OPEC-tagállamok közül Ecuador növelné a termelést, mert a kívánt alatt maradtak az ország kőolajból származó bevételei.

A dollár enyhe erősödésének hatására minimálisan, 0,02 százalékkal gyengült az arany ára. Egy unciáért 1241,6 dollárt adnak. Az ezüst ezzel szemben 0,1 százalékkal 16,28 dollárra drágult unciánként.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.