BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Először fizethet osztalékot a CIG

Először tervez osztalékfizetést a CIG Pannónia, az igazgatóság arról döntött, hogy részvényenként legfeljebb 10 forint osztalékot tervez kifizetni a 2017-es üzleti év eredményéből, utána pedig – „amennyiben a feltételek ezt lehetővé teszik” – az adózott nyereség legfeljebb felét kívánják szétosztani a részvényesek között – közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. csütörtökön az MTI-vel. A biztosító közleményében felidézi, hogy 2010-es tőzsdére menetelük óta nem fizettek osztalékot a részvényeseknek.

A 2014-ben végrehajtott stratégiaváltáskor a menedzsment célul tűzte ki, hogy a tulajdonosi érdekek hangsúlyosan jelenjenek meg az üzletpolitikai döntésekben. A társaság szerint a 2014-es stratégiaváltás eredményei kézzelfoghatóak, a biztosító stabilan nyereséges, az idei első fél évben adózott eredménye megközelítette a 2,5 milliárd forintot.

A stratégiaváltás után két évvel a CIG Pannónia megerősödött, tavaly felvásárolta az MKB egykori élet- és vagyonbiztosítóját – tájékoztatott a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.