BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Világszerte enyhült a pánik a tőzsdéken

A múlt hét végi rossz teljesítmény után a BUX 0,8 százalékot emelkedett tegnap a nagypapírok, különösen a Mol erősödésének köszönhetően.

Magához tért a hazai börze: a múlt hét végi rossz teljesítmény után a BUX 0,8 százalékot emelkedett tegnap. Ebben az is szerepet játszott, hogy a Mol 1,3 százalékot emelkedett, de a többi nagypapír is jól szerepelt. Az OTP 0,6, a Richter és a Magyar Telekom 0,4 százalékkal emelkedett. Európában is jó hangulat volt tegnap, miután kiderült: az Irma által okozott károk kisebbek a vártnál, és az észak-koreai rakétafenyegetéstől való félelem is csillapodott.

Az EuroStoxx, a Dax és a CAC 40 is 1,2-1,4 százalék körül emelkedett, a nagy európai börzék között viszonylag szerényebben teljesítő FTSE 100 is 0,5 százalékos pluszban zárta a napot. A legjobban a pénzügyi szektor szerepelt: a Credit Agricole 2,5, a Commerzbank 3, a Deutsche Bank 2,5, a Provident Financial 3,7 százalékot drágult. A tőzsdei emelkedéssel párhuzamosan több mint 1 százalékot esett a menekülőeszköznek tekintett arany árfolyama. Az euró az 1,2-es szint alá gyengült a dollárral szemben, a forint pedig napközben a 306-os szintre erősödött a közös deviza ellenében, a nap végén azonban már több mint 307 forintba került egy euró a devizapiacon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.