BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásárolt az Opusból a Takarékbank

Tőzsdén kívüli részvény-adásvételi szerződés útján átruházta az Opus Global Nyrt. által kibocsátott 6 318 207 darab, 157 955 175 forint össznévértékű részvénypakettjét, részvényenkénti 645 forintos árfolyamon a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. részére a KONZUM PE Magántőkealap – közölte a Budapesti Értéktőzsde honlapján az Opus Global.

Az ügylet nyomán a KONZUM PE Magántőkealap a mai napon mindösszesen 64 065 873 darab Opus törzsrészvénnyel rendelkezik, így a Társaságnak 19,82 százalékban tulajdonosa. A mai napon beérkezett tulajdonosi bejelentés alapján az 5 százalék feletti tulajdonosainak részesedése és szavazati joguk aránya az alábbiak szerint alakult:

A Konzum Nyrt. ezzel egy időben – miután a KONZUM PE Magántőkealap a cég 45 százalékos tulajdonosa – a részvényértékesítésen kívül arról is tájékoztatta a befektetőket, hogy a 2017. április 24. napján közzétett kötelező nyilvános vételi ajánlattal kapcsolatban összehangoltan eljáró személyek és a Status MPE Magántőkealap a mai napon együttesen 242 882 355 törzsrészvénnyel rendelkeznek az Opusban, amely a teljes kibocsátott részvényállomány 75,14 százaléka.

(Az Opus Global leányvállalatán keresztül a Világgazdaság tulajdonosa.)

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.