BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Év végére begyorsulhat a Tesla

Tovább emelkedhet a Tesla árfolyama, holott a napokban már így is 8 százalékos dráguláson van túl a papír.

Tovább emelkedhet a Tesla árfolyama, holott a napokban már így is 8 százalékos dráguláson van túl a papír. A pozitív hangulat főként a Model 3-ról megjelenő jó híreknek volt köszönhető, úgy tűnik, hogy az előző negyedév kiábrándító gyártási és leszállítási statisztikái után erre a negyedévre sokat javul a helyzet.

A növekvő szállítások hatása az eredményre már év végén érezhető lesz. Az emelkedést tovább fűtötte a Pepsi, amely az eddigi legnagyobb, száz elektromos kamionra vonatkozó megrendelést adta le a héten. Ezek megágyazhatnak akár a hosszabb távú emelkedő trend folytatásának is.

Technikai alapon is vonzó a papír, azok után, hogy az árfolyam legyűrte a csökkenő trendvonalat, az 50 és 200 napos mozgóátlag fölé is került, ezzel megnyílt az út a fentebbi régiók felé. Mivel nincs nagyobb ellenállás a közelben, a 360 dollár környéki szint elérése sem tűnik lehetetlen feladatnak, ez 6,2 százalékos emelkedési potenciálnak felel meg.

Apró figyelmeztető jel lehet, hogy az 50 napos mozgóátlag a 200 napos alá került, amit korábban apróbb esések követtek. Emellett a túlvett zónához közeli RSI is egy apróbb korrekciót készíthet elő. Ilyen esetben támaszként a mozgóátlagok és a csökkenő trendvonal is szóba kerülhet.

Hosszabb távon szintén pozitív a kép, itt is látható, hogy sikerült a csökkenő trendvonal és az 50 hetes mozgóátlag fölé kerülni. Ezzel folytathatja útját az utóbbi hónapokban kialakult sáv tetejéig, amely 386 dollár környékén helyezkedik el, 13,9 százalékos pluszt ígérve.

Az indikátorok alapján is van még tere a növekedésének, ráadásul az MACD közel helyezkedik el egy vételi jelzés adásához is, ami mindenképpen jó hír. Látni kell, hogy a mozgóátlagok alatt, 320 dollárnál már romlana a kép, de csak kevéssel több, mint 5 százalékos mínuszt jelentene. Ezeket alapul véve nem kapnánk rossz hozam-kockázat arányt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.