BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Továbbra is borús lehet a hangulat a pesti börzén

Csökkenésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) pénteken az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője elmondta: stagnálás, illetve minimálisan csökkenés várható a BUX-indexben. Az elemző szerint kérdéses, hogy az a némi gyengeség, ami a magyar részvényeknél megfigyelhető, az folytatódik-e majd pénteken is. Közölte: úgy látszik, a fejlődő piaci részvényekből az elmúlt pár napban inkább távoznának a befektetők, ez a tendencia a régiós piacokon is érzékelhető.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője kommentárjában közölte: a BUX index tovább gyengült csütörtökön és a technikai kép alapján az esés tovább folytatódhat.

Az elemző szerint a blue chip papírokról nem érkezett vállalati hír, ezért inkább a nemzetközi befektetői hangulat határozhatja meg a kereskedés irányát. A Mol várhatóan pénteken közli a szokásos havi árrés-adatait, de jelentős hatásra nem számít – tette hozzá. Makroadatok közül pénteken érkezik a novemberi beszerzési-menedzserindex, ami az elmúlt hónaphoz képest emelkedhetett.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 145,53 pontos, 0,37 százalékos csökkenéssel, 38 673,73 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 16,5 milliárd forint volt. A Mol 33 forinttal, 1,07 százalékkal 3050 forintra gyengült, 4,4 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 55 forinttal, 0,55 százalékkal 10 055 forintra erősödött, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,86 százalékkal 471 forintra nőtt, forgalma 302,4 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 102 forinttal, 1,48 százalékkal 6798 forintra esett, a részvények forgalma 3,1 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.