BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lejtőn a fix hitel kamata

A Bankmonitor összeállítása szerint a legjobb konstrukciókat már 3,45–4,36 százalékos THM-szint mellett is fel lehet venni.

Miközben a változó kamatozású hitelek továbbra is 2,5 százalék körüli teljes hiteldíjmutató (THM) mellett kelnek el – a legkedvezőbb ajánlat 10 millió forintra, húszéves futamidőre a K&H 2,52 százalékos THM-je –, alaposan csökkent a fix, öt-tíz éves kamatrögzítésű hitelek kamata. A Bankmonitor összeállítása szerint a legjobb konstrukciókat már 3,45–4,36 százalékos THM-szint mellett is fel lehet venni.

A kamatkülönbözettel, így az olcsóbb, változó kamatozású konstrukciókkal elsősorban akkor érdemes élni, ha kellő mozgástér van a családi büdzsében a magasabb törlesztőkre, illetve nagyobb megtakarítás is rendelkezésre áll, amivel egy esetleges kamatemelkedés törlesztőrészletekre gyakorolt kellemetlen hatását elő- vagy végtörlesztéssel ki lehet védeni, vagy akkor, ha a hitelfelvevő eleve rövid futamidőt tervez.

Az összeállítás szerint a legkedvezőbb feltételek ma már szinte kivétel nélkül a minősített fogyasztóbarát hitelekre jellemzők. A három- és ötéves fixálásra kínált toptermékek költségszintje között nincs érdemi különbség, míg a tíz évre fixált hitelek legjobbjainak THM-je minimum 90-100 bázisponttal magasabb, mint a rövidebb periódus esetében. A húszéves futamidőnél pedig még meredekebb a kamatemelkedés mértéke.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.