BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyenge hetet zárt a BUX

Csökkenő forgalom mellett mérséklődött a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 38 240,09 ponton fejezte be a hetet, az előző heti záró értékénél 898,78 ponttal, 2,3 százalékkal alacsonyabban.

A részvénypiac heti forgalma 58,33 milliárd forint volt az előző kereskedési héten elért 77,54 milliárd forint után, a vezető részvények árfolyamai a Richter kivételével csökkentek.

Az Equilor Befektetési Zrt. MTI-hez eljuttatott tőzsdei elemzésében kiemelte, hogy a héten szűk sávban mozgott a BUX kereskedése, a kezdeti pozitívabb nyitás után inkább oldalazás után csökkenni kezdett az index, miközben a nemzetközi hangulat inkább enyhén pozitív volt.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A héten két nagyobb és több kisebb kibocsátó is közzétette negyedik negyedéves gyorsjelentését, mind a Mol, mind a Magyar Telekom várakozásokat meghaladó gyorsjelentéseik ellenére csökkenő trendben fejezték be a hetet.

Az Equilor Befektetési Zrt. szerint a Molnál a befektetői figyelem központjában az extra osztalék állhat, erről március elején dönt majd a társaság vezetése. Az elemzésben kiemelték, hogy a Magyar Telekomnál összességében kedvező eredmények érkeztek, a jövőre vonatkozóan a távközlési vállalat szerint némileg csökkenhet a készülékértékesítés, ezt tükrözi a 2018-as bevételi célkitűzés is.

  • A Richter árfolyama a hetet 1,43 százalékos erősödéssel fejezte be, pénteken 6030 forinton zárt, heti összforgalma meghaladta a 13,98 milliárd forintot.
  • A Mol árfolyama egy hét alatt 3,42 százalékot csökkent, a papír 2770 forinton zárt pénteken, a részvények heti forgalma meghaladta a 12 milliárd forintot.
  • Az OTP-papír 3,66 százalékkal mérséklődött a héten, a bankpapír 11 320 forinton fejezte be a kereskedést, a heti forgalma több mint 25,8 milliárd forint volt.
  • A Magyar Telekom árfolyama 2,15 százalékkal csökkent a héten, pénteken a kereskedést 455 forinton zárta, a heti forgalma megközelítette az 1,3 milliárd forintot.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.