BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

BÉT: Ezt várják elemzők a mai kereskedéstől

Pozitív nyitás, de bizonytalan mozgás jellemezheti a Budapesti Értéktőzsde mai napját.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője elmondta, hogy enyhe pozitív nyitásra számít, ugyanakkor a magyar piacot a nemzetközi hangulat, ezen belül elsődlegesen az éleződő amerikai-európai kereskedelmi feszültséggel összefüggő félelmek és nyilatkozatok fogják mozgatni.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint kedden mérsékelt pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés a BÉT-en, ugyanakkor bizonytalan mozgásra számít a nap további részében. Kiemelte, hogy a vezető részvények közül az OTP nem tudott 10 000 forint felett maradni, így még nem dőlt el, hogy folytatódik-e a pozitív korrekció a bankpapír piacán, ehhez a jelzett szintet kellene szignifikánsan áttörnie.

A Mol továbbra is masszívan csökkenő trendben mozog, nincs vételi jelzés, a Richter árfolyama tesztelte a lélektanilag fontos, 5000 forintos szintet, letörése esetén 4800 forintig eshet, ahol azonban már erős, hosszabb távú támaszok húzódnak. A Magyar Telekom 400 forint alatt zárt, a lélektani szint letörése azonban még nem szignifikáns, a keddi zárás döntheti el a kérdést.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 331,87 pontos, 0,94 százalékos csökkenéssel, 35 064,75 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 6,5 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült a pénteki záráshoz képest.

  • A Mol árfolyama 30 forinttal, 1,15 százalékkal 2584 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.
  • Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,29 százalékkal 9950 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom 7 forinttal, 1,72 százalékkal 399 forintra gyengült, forgalma 78,4 millió forint volt.
  • A Richter-papírok 5 forinttal, 0,10 százalékkal 5020 forintra erősödtek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.
  • Címoldalról ajánljuk

    Tovább a címoldalra

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.