BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A techcégek felé fordultak a veterán befektetők

A világ legismertebb befektetője, Warren Buffett tovább növelte részesedését az Apple-ben, míg Soros György inkább a közösségi médiában nyomul.

A legendás befektető, Warren Buffett cége, a Berkshire Hathaway folytatta az Apple technológiai óriáscég részvényeinek vásárlását a második negyedévben – derül ki egy keddi tőzsdei beszámolóból, amit a MarketWatch ismertet.

A június végén zárult három hónapban 12,4 millió Apple-részvényt vásárolt Buffett cége, ezzel 46,6 milliárd dollárra növelte részesedését a világ legértékesebb vállalatban.

Az Apple augusztus elején írt tőzsdetörténelmet, miután az amerikai tőzsdéken jegyzett vállalatok között elsőként az almás cég piaci tőkeértéke érte el az ezer milliárd dollárt.

Warren Buffett, a világ egyik legismertebb befektetője
Fotó: AFP

Buffett vállalata egyébként egészen a közelmúltig inkább kerülte a technológiai befektetéseket, még a szektor cégeinek utóbbi években zajló felfutásának dacára is. Az egyik kivétel éppen az Apple, amelyről a világhírű befektető azt mondja, olyan terméket gyárt, amit még ő is ért.

A cég egyébként jól illeszkedik Warren Buffett befektetési filozófiájához is, amely szerint olyan vállalatokba szeret invesztálni, amely erős fogyasztói márkát képvisel, osztalékot fizet és alacsonyabb árfolyam/nyereség aránnyal bír vetélytársainál.

A Berkshire Hathaway először 2016-ban vásárolt Apple-részvényeket, majd 2017 elején megduplázta részesedését a techcégben.

Buffett vállalata jelenleg az Apple második legnagyobb befektetőjének számít a Vanguard alapkezelő mögött.

Soros a közösségi médiában nyomul

Nem Warren Buffett az egyedüli ismert veterán befektető, aki technológiai részvényeket vásárolt az elmúlt pár hónapban. A magyar származású Soros Györgynek is számos technológiai vállalatban van érdekeltsége, a Buffettétől egészen eltérő stratégiát képviselő befektető – Buffett a hosszú távú, érték alapú befektetések híve, míg Soros inkább a rövid távú árfolyamváltozásokat igyekszik kihasználni – tech-portfóliója azonban módosult a közelmúltban.

Soros György
Fotó: AFP

A Soros Found Management a második negyedévben

a Facebook és a Twitter részvényeiből vásárolt többet, és ezzel párhuzamosan csökkentette részesedését a Google anyavállalatában, az Alphabetben és az Amazonban.

A milliárdos befektető emellett Ebay-papírjainak számát is csökkentette, de a Netflix streamszolgáltatóban sem lát nagy fantáziát jelenleg a magyar származású pénzember, itt is csökkentette érdekeltségét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.