BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőtt a Richter profitja

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt beszámoló szerint a társaság árbevétele az április-júniusi időszakban 110,5 milliárd forint volt.

A legoptimistább elemzőknek volt igazuk, a gyógyszergyártó 24,3 milliárd forintos adózott nyereséget realizált 2018 második negyedévében. A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt beszámoló szerint a társaság árbevétele az április-júniusi időszakban 110,5 milliárd forint volt, ez 3,2 százalékkal alacsonyabb a tavalyi bázishoz képest.

A bruttó profit 64,8 milliárd forint lett, a csökkenés mértéke hasonló a forgaloméhoz.

Fotó: Kallus György

Az üzemi eredmény viszont 8,3 százalékkal 18 milliárd forintra emelkedett. A pénzügyi tevékenység 8,1 milliárdos plusszal zárult (egy éve hasonló nagyságrend volt ezen a soron a veszteség), az átértékelési nyereséget a rubel, a dollár és az euró, forinthoz viszonyított felértékelődése okozta.

A nettó nyereség 24,3 milliárd forint lett, 189 százalékkal magasabb, mint egy éve, ez egy részvényre vetítve 130 forintos profit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.